Рекреативни марихуана во државата Вашингтон

Водич за посетители

Посетителите во Вашингтон заинтересирани за користење на производи од марихуана треба да бидат свесни за деталите на законот во врска со купувањето, поседувањето и потрошувачката. Сè уште постојат значителни ограничувања за поседување и употреба на тенџере, како и многу практични детали што треба да се разгледаат за тоа како законот навистина ќе се спроведува. Сеуште се развиваат услугите за туризам во Вашингтон.

Државната иницијатива 502 (I-502), која ја декриминализира рекреативната марихуана, беше изгласана со закон во ноември 2012 година. Законот дозволува создавање на лиценциран и регулиран систем за производство и дистрибуција на марихуана, сличен на контролите на алкохол во државата.

Забелешка: I-502 не го забранува федералниот закон. Производството, дистрибуцијата, продажбата, поседувањето и употребата на марихуаната сé уште е против и може да се гони според федералниот закон на САД. Марихуаната е забранета и од повеќето работодавачи.

Еве некои работи што посетителите на Државата Вашингтон треба да знаат да останат на десната страна на државниот закон во врска со рекреативната марихуана.