Водич за најголемите работодавци од Нешвил

Најголемите компании во Нешвил, бизнис и индустрија

Дали размислувате да се преселите во Нешвил или во Средниот Тенеси? Барате да видат дали Нешвил нуди одлични работни места?

Ние составивме листа на некои од најголемите работодавци во Нешвил и додека Нешвил нуди тони работни места во стотици различни полиња, најголемите индустрии се осигурувањето, банкарството, печатењето и музиката.

Погледнете и видете кои се најголемите работодавци во Нешвил, какви работни места се достапни, и кој вработува.

AmSouth е лидер во индустријата на финансиски услуги со повеќе од 12.000 вработени. Со корпоративни придобивки, конкурентни плати и стимулации, AmSouth нуди огромна можност за продолжување на вашата кариера во корпорација со силни вредности и докажано искуство. Тековни работни места достапни

Армстронг Вуд Производи

На интернет: armstrong.com

Армстронг е глобален лидер во дизајнот и производството на подови, тавани и кабинети.

BellSouth

На интернет: www.bellsouth.com

BellSouth е фирма Fortune 100 со годишни приходи од над 20 милијарди долари. Нивниот основен бизнис е жичана комуникација и нивниот најголем клиент сегмент е малопродажниот потрошувач.

Bindtech

На интернет: www.bindtechinc.com

Трговска продавница нуди многу услуги, вклучувајќи жица-0, спирала, PUR, и совршено врзување.

CBRL група

На интернет: www.cbrlgroup.com

Со седиште во Либан, Тенеси, функционира, од денес, 540 ресторани со целосна услуга "селска продавница" и продавници за подароци кои се наоѓаат во 41 држава.

Век II персонал

На Интернет: www.centuryii.net/

Century II е еден од најстарите PEOs нации и е признат како лидер на Тенеси во надворешни услуги за човечки ресурси.

Поправки Корп на Америка

На интернет: cca.com

ЦЦА е водечки снабдувач на услуги за притвор и корекции на приватниот сектор во федералните, државните и локалните власти.

CJ Реклама

На Интернет: www.cjadvertising.com

Основана во 1994 година, CJ Advertising е најголемата компанија за рекламирање со директен одговор со целосен сервис, ексклузивно адвокат за лична повреда во САД. Тие обезбедуваат медиумско сместување, Интернет, односи со јавноста, продукција и услуги за графички дизајн за повеќе од 30 клиенти во 50-те плус пазари низ целата земја од Калифорнија до Њујорк .

CNA

На Интернет: www.cna.com

CNA е 7-ти најголем американски комерцијален осигурител и 14-ти најголем американски сопственик и осигурител на жртви.

Кристијан LifeWay ресурси

На интернет: www.lifeway.com

LifeWay Кристијан ресурси на Јужна баптистичка конвенција е еден од најголемите светски провајдери на христијански производи и услуги.

Пластични производи од Clopay

На Интернет: www.clopay.com

Clopay Plastic Products Company е лидер во развојот и производството на врежана бариера и дишести пластични филмови за здравствените и хигиенските пазари, како и филмови за специјални графички уметности.

Кока-кола флаширање

На Интернет: www.cokeconsolidated.com

Основана во 1886 година, компанијата Кока-Кола е водечки светски производител, продавач и дистрибутер на безалкохолни пијалаци и сирупи.

Dell

На Интернет: www.dell.com

Dell е водечка компанија за компјутерски системи во светот.

Електролукс Насловна производи

На интернет: www.electrolux.com

Производителот на името Бренд дома и комерцијални апарати. Со присуство во повеќе од 100 земји, Електролукс е вистинска меѓународна компанија, која дава можности за успех и професионален развој.

Ганнет

На веб: www.gannett.com

Gannett е најголемата американска весник група во однос на циркулацијата. 99 дневни весници на компанијата во САД имаат комбиниран дневен платен промет од 7,6 милиони.

Gaylord

На веб: gaylordhotels.com

Gaylord Opryland Resort & Convention Centre - најголемиот не-игри во хотелот објект во континентална САД.

Genesco

На Интернет: www.genesco.com

Genesco е продавач на брендирани обувки и додатоци за клиенти со јасно препознатливи начини на живеење преку сите канали на дистрибуција каде што ги купуваат своите обувки и додатоци.

Home Depot

На интернет: careers.homedepot.com

Компаниите за домашно складирање нудат широк спектар на можности за малопродажба за пријателски, појдовни лица на сите нивоа на вештини.

Болничка корпорација на Америка

На Интернет: www.hcahealthcare.com

HCA е водечки снабдувач на здравствени услуги во земјата, има 190 болници и 200 амбулантски центри.

IBM

На интернет: www.ibm.com

IBM Global Services, најголемиот снабдувач на услуги за информатичка технологија во светот, ги интегрира широкиот спектар на услуги, хардвер, софтвер и истражување на IBM за да ги задоволи потребите на ИТ на широк опсег на компании.

Инграм

На Интернет: www.ingrambook.com

Ingram Book Group е најголем светски дистрибутер на големо на книжен производ.

Крогер

На Интернет: www.kroger.com/homepage

На Kroger копродукции многу држави со формати на продавници кои вклучуваат намирници и мулти-одделот продавници, погодност продавници и трговски центар накит продавници.

Lowes Home Improvement

На интернет: www.lowes.com

А кариера во трговијата на мало не е за секого. Треба да бидете управувани, да работите напорно, да се занимавате и да бидете со луѓе. Исто така мора да бидете способни да се справите со успехот. Успехот на Lowe ни направи Fortune 50 корпорација со 160.000 вработени сопственици чија работа е да помогне да се направи животот на нашите клиенти полесен.

Среден Тенеси Државниот универзитет

На интернет: www.mtsu.edu

МЦУ е најбрзорастечки универзитет во Тенеси, со учество од 19.000 студенти.

Nissan

На Интернет: www.nissanusa.com

Нисан е произведувач на фини автомобили.

О'Карли е

На веб: www.ocharleys.com

O'Charley's Inc. ги оперира рестораните на O'Charley во 16 држави во Југоисточниот и Средниот Запад.

Примус Автомобилски финансиски услуги

На Интернет: www.primuscredit.com

PRIMUS Financial Services е целосен сервис автомобилски ресурси обезбедување на широк спектар на услуги за автомобили дилери и нивните клиенти.

Чистота млечни производи

На Интернет: www.puritydairies.com

Веќе 75 години, чистота на млекарите ги поставува највисоките стандарди со тоа што инвестира дополнително време, трошоци и напори за да ги обезбеди најсвежите и најпребирливите премиум производи од млеко.

Ранстад Северна Америка

На Интернет: www.us.randstad.com

Ранстад е четврта по големина кадровска организација во светот, со повеќе од 2.320 канцеларии во 16 земји низ Европа и Северна Америка.

Родиа

На Интернет: www.rhodia.com

Национален хемиски производител на натриум алуминиум фосфат и натриум хипофосфит кој се користи во производните процеси.

Свети Томас здравствени услуги

На интернет: www.stthomas.org

Нешвил област болница посветена на исцелување со љубов во христијанската традиција.

Сара Ли Пекара група

На интернет: www.hillshirebrands.com

Sara Lee Corporation е глобален производител и продавач на производи со висок квалитет, бренд-име за потрошувачите ширум светот.

Државни загревачи на вода

На интернет: www.statewaterheaters.com

Водечки производител на енергетски ефикасни бојлери.

Државата Тенеси

На Интернет: www.tn.gov

Одете на нивниот веб-сајт за да најдете дополнителни информации за државните работни места во нивната организација. Посетете го Одделот за Персонал. за целосни информации за работни места низ цела држава.

Тексас Boot Inc.

Производители на J.Chisholm, Laredo ракавици, облека за мажи и жени и детски чевли.

Тајсон Хранас

На интернет: www.tysonfoodsinc.com

Најголемиот светски снабдувач на пилешко, говедско месо и производи од свинско месо.

Обединета парцела служба

На веб: www.ups.com

Најголемата глобална транспортна компанија во светот, која работи во повеќе од 200 земји и територии и вработува 370.000 луѓе ширум светот.

САД без чад од тутун Mfg.

На веб: www.ussmokeless.com

USSTC е водечки производител и продавач на единствениот растечки сегмент на американската тутунска индустрија, влажен бездимензионален тутун.

Вандербилт

На веб: www.mc.vanderbilt.edu

Медицинскиот центар Универзитет Вандербилт има изградено силна репутација како лидер во медицинското образование, истражувањето и грижата за пациентот низ Југоистокот и нацијата во текот на својата 127-годишна историја.

Visteon

На Интернет: www.visteon.com

Visteon им служи на авто производители на оригинална опрема (ОЕМ) и на резервни делови. Тоа е потрошувачки-управувано технологии се фокусирани во три клучни области - електроника, ентериери и контрола на климата.

Произведено воздухопловни индустрии

На веб: www.voughtaircraft.com

Vought Aircraft има докажано искуство за развој и производство на аероструктури со супериорен квалитет и вредност за воена и комерцијална употреба во целиот свет.

Wal-Mart Stores Inc

На веб: www.walmart.com

Национален продавач на мало со одличен избор на квалитетна стока, пријателска услуга и, се разбира, секојдневни ниски цени.

Werthan Packaging

На интернет: www.werthan.com

Werthan Packaging производител на печатени кутии за миленичиња, ги користи своите човечки и материјални ресурси за максимална продуктивност и супериорна услуга. Секој чекор преземен во производството на пакувањето е клучен за исполнување на највисоките стандарди за квалитет.