Бесплатен и низок трошок за здравство скрининг во Североисточниот Охајо

Престојуваат здраво е достапно

Одржувањето здраво не мора да биде скапо. Постојат и десетици бесплатни и ниски трошоци за здравствени ресурси во и околу Кливленд. Проблемот е што толку малку луѓе се свесни за нив. Подолу е делумна листа на она што е достапно.

Кливленд Одделот за здравство

Нуди разни бесплатни и ниски трошоци за жителите на Кливленд, вклучувајќи ги и тестовите за ТБ, тестовите за крвен притисок, проекциите за гликоза и холестерол, тестовите за бременост, снимките од грип и детските имунизации.

Клинички програми во Кливленд

Нуди различни велнес програми и здравствени проекции во нивниот главен кампус и во нивните приградски објекти околу Североисточниот Охајо. Програмите вклучуваат бесплатни проекции за крвен притисок, испитувања на слух, проучувања на срцето, проценки на болка и разговори за различни здравствени проблеми.

Акрон Општа болница

Нуди холестерол и крвен притисок скрининг, како и здравствени разговори на голем број на предмети во нивниот кампус и околу Самит област област.

Елирија здравствена област

Обезбедува редовни проверки на крвниот притисок во рекреативните центри во областа

Acme Markets

Продавниците во североисточниот дел на Охајо нудат бесплатни проекции за крвен притисок, високи попусти на рецепти и други здравствени проекции.

Универзитетски болници

Бесплатни кардиоваскуларни проекции во Медицинскиот центар Бедфорд, Медицинскиот центар на случајот, и Медицинскиот центар Ричмонд; дел од програмата Даре за нега; скрининг вклучува ултразвук на каротидните артерии и абдоминална аорта, проценка на периферната (нога) циркулација, крвен притисок и проверка на холестеролот и проценка на кардиоваскуларниот ризик и советување; целната публика ги опфаќа сите над 60 години и оние 50 + со фактори на ризик, како што се семејната историја на срцеви заболувања, висок крвен притисок, дијабетес и пушење; јавете се на 800 440-1982 за закажување.