Совети за заработување на често летачки милји на American Airlines

Преземање AAdvantage

Уредено од Бенет Вилсон

Американ ерлајнс стана најновата операторка за промена на програмата за чести флаери, префрлајќи ја AAdvantage од доделувањето километри базирани на милји за да го засноваат на цената што се плаќа за билет.

Почнувајќи од 1 август 2016 година, ќе се применат следниве промени: AAdvantage членови ќе заработат пет милји за секој потрошен долар; за членови на злато, ќе биде 7 милји за секој потрошен долар (со бонус од 40 отсто); Платинумските членови добиваат 8 милји (со бонус од 60 отсто); и членовите на Извршниот платиум добиваат 11 милји (со бонус од 120 отсто).

И ефикасно 1 јануари 2017 година, програмата AAdvantage ќе додаде четврто ниво на елита за клиентите - Platinum Pro, која паѓа помеѓу Platinum и Executive Platinum.

Тоа е 35 години откако "Американ ерлајнс" стана првиот оператор кој воведе програма за чести флаери, и тие имаат неколку совети за заработка и откуп на милји за патување. Еве неколку совети кои можат да бидат корисни за извлекување на најголем дел од вашите AAdvantage милји.

1. Книга онлајн на AA.com - заработи AAdvantage милји секој пат кога правите.

2. Пријавете се за промоции - некои промоции имаат бонус милји кои се нудат само за пријавување, купување, или понекогаш може да се квалификувате за двојно или тројно вообичаено милји за летање на одредена рута.

3. Добијте кредитна картичка за да заработите милји - ако добиете една од картичките Citi / AAdvantage, можете да заработите до 15.000 бонус милји по првото купување е направено со картичката.

4. Останете во хотелот - American Airlines има 35 светски хотелски партнери кои претставуваат скоро 75 хотелски брендови.

И милји доста брзо - пет милји за секој долар потрошен во повеќе од 10.000 хотели во САД и Канада.

5. Изнајмување на автомобил - AAdvantage милји може да се заработи со осум главни агенции за изнајмување на автомобили, за да можете да возите и да заработите.

6. Вечераат надвор - можете да заработите до 10 милји за секој долар потрошен додека јадете надвор.

Повеќе од 10.000 ресторани низ САД и Канада учествуваат и ви даваат километри за јадење.

7. Одете на одмор - AAdvantage членови заработуваат 1.000 AAdvantage бонус милји при резервација преку American Airlines Vacations.

8. Финансирање - партнерства со финансиски услуги, како што се банки, фирми за финансиски услуги, компании за недвижнини и услуги за домашно финансирање, значат неколку начини да заработат милји. Членовите можат да заработат милји за банкарство, инвестирање или продавање дом.

9. Одете на шопинг - можете да заработите милји на повеќе од 90 трговци со брендови.

10. Донирај - Заработете милји за донации за непрофитни организации преку American Airlines Giving.



Топ 10 начини на употреба на милји што сте ги заработиле

1. Планирање на одмор - членовите можат да користат само 500 милји за плаќање на одмори планирани со AAVacations.com, вклучувајќи хотел, изнајмување на автомобили и локални активности.

2. Надворешни врски за патување - можете да користите помалку милји ако сте спремни да патувате во помалку популарни времиња кои се разликуваат по целни места.

3. Награди за Short-Hop - тие не се секогаш достапни и се појавуваат повеќе како промоција, што им овозможува на членовите да бараат награди за патувања од 750 милји или помалку со намалени километри.

4. Подарок за патување - можете да ги користите своите милји за да им дадете можности за патување на членовите на семејството, пријателите или дури донирајте милји до разни добротворни организации.

5. Клубови на адмиралите - користете милји за да го користите дневната соба. AAdAdage милји може да се искористат за годишно членство во Admirals Club и да се релаксираат пред вашите летови.

6. Хотели - почнувајќи од 500 AAdvantage милји, членовите можат да резервираат пакети за одмор кои вклучуваат престој на хотели, трансфери на аеродроми и други функции преку AmericanAirlines одмори.

7. Списанија - можете да ги откупите милји за некои од вашите омилени списанија. Претплатите започнуваат 400 милји и можат да се постават онлајн преку списанија за Мајлс.

8. Заштеда на колеџ - American Airlines се здружи со Уромизе, за да заштеди за колеџ. AAdvantage членови сега можат да ги откупат честите флаер милји за колеџ заштеди и да ги депонираат во нивната сметка на Уромизе.

9. Референци - Points.com им овозможува на AAdvantage членови да разменуваат милји за шопинг-сертификати за шопинг во многу добро познати трговци и ресторани.

10. Донирај - можете да ги донирате своите милји до разни добротворни организации, како што е Фондацијата "Направете-по-желба". Кога ќе направите донација на една од партнерските организации на Америка, ќе заработите дополнителни AAdvantage милји.