На 6 Најдобри Treks да се земе во Ladakh

Села, манастири и прекрасни сцени

Најдобрите Третмани да се земе во Ladakh вклучуваат опции за сите нивоа на фитнес и искуство, и постојат многу туристички компании во Leh кои ги нудат, Овие компании обезбедуваат шатори, коњчиња, водичи и оброци. Алтернативно, често е можно да се остане во едноставно сместување во селските домови, со оброци дадени.

Најверојатно ќе најдете голема варијација во цената меѓу туристичките компании. Ова се одразува на квалитетот на опремата, храната и услугите, и навистина може да направи разлика на искуството што ќе го имате. Препорачани туристички компании вклучуваат Yama Adventures, Dreamland Trek и Tours, Overland Escape, Rimo Expeditions и Ladakhi Women's Travel Company (првата женска компанија во Ладак).

Сместување Homestay може да се резервира преку Хималаите Homestays во Ladakh е Шам, Hemis и Zanskar региони. Хостелите им овозможуваат на селаните со добредојден дополнителен извор на приход, кој помага да се зачува дивиот свет, вклучувајќи го и ретките снежни леопарди. Дали забележете дека објектите се многу основни во овие традиционални земјоделски домови, и тушеви и соодветни бањи се ретки. Овие 6 Најдобри Homestays во Лех исто така се препорачува.