Како да најдете бесплатни и намалени RV паркирање

Вашиот водич за пронаоѓање на попуст, а понекогаш и бесплатно, паркирање на RV на вашите патувања

Попуст и бесплатен Р.В. паркинг може да се најде низ целата земја. Без разлика дали сте во посета на Национален парк, туристичка стапица или нешто помеѓу, бесплатен и попуст RV паркинг може да се најде, заработи и искористи на вашите патувања. Ние ги составивме водич за пронаоѓање попуст и бесплатен RV паркинг за кој може да се потпрете за да ги намалите трошоците кога RVing, без оглед на дестинацијата.

Наоѓање попуст или бесплатен RV паркинг

Слободен и попуст RV паркинг се нуди на локации, кампови, национални паркови и други области на земјата во текот на годината.

Ретко се рекламира, па мора да го направите вашето истражување и да останете упорни. Ако сте нов RVer или не патувате често, шансите се дека нема да најдете толку многу бесплатни паркиралишта како што сте се надевале со само да се појавите и да се надевате на најдоброто.

Приклучување на RV и кампување попуст клубови

Многу RVing и туристички клубови нудат попусти, шеми и точки системи кои ви заработуваат слободни RV паркинг за време на вашите патувања. Тоа може да потрае некое време за да ги заработи овие договори, но тоа е една од предностите за приклучување кон одредени заедници на Р.В. Проверете што нуди секоја RV заедница пред да се пријавите за оној што е во право за вас.

Некои клубови на Р.В. кои ќе размислат да се придружат за бесплатен паркинг и попусти низ Северна Америка вклучуваат:

Постојат неколку веб-страници таму нудејќи RVers поевтин начин да се најде паркинг како Airbnb, вклучувајќи:

Посетете дестинации за време на настани и слободни денови

Во текот на целата година, националните паркови и камповите нудат бесплатни паркиралишта за одредени настани и годишнини.

Ако се регистрирате на време, може да добиете бесплатен паркинг за време на тие настани, што може да биде возбудлив начин за да дознаете повеќе за областа на земјата во која никогаш не сте биле. Тоа е една од најголемите перформанси да се биде RVer.

Посетете Р.В. парк или камп при нивното отворање

Кога ќе се отвори камп или RV парк, тие нудат зделки и други стимулации за RVers да дојдат и да ги посетат.

Ова понекогаш вклучува бесплатен RV паркинг. Ако ја проверите областа во која патувате за нови опции за RV парк, јавете се и видете кои видови на специјални понуди и ги искористат бесплатните Р.В. паркинзи, ако го понудат.

Внесете натпревари и цртежи за бесплатен паркинг и други видови

RV списанија и компании често спонзорираат бесплатен RV паркинг за време на содржината во текот на годината. Проверете ги веб-страниците на производителот, дилерот и списанието за да видите каков тип на натпревари тие работат и бидете сигурни дека ќе влезете онолку пати колку што можете за шанса за бесплатен паркинг со RV.

Размислете за изработка на работното време за време на патувањето

Работното напојување може да биде лесен начин да заработите бесплатен RV паркинг за време на патувањето или подолг временски период во одредена област. Вие во основа работат за RV парк, камп или Национален парк. Во замена за работа за нив, ќе се плаќа за паркирање и други удобности. Додека работното време обично е за RVers кои сакаат да останат на одредиштето за подолги временски периоди, тоа може да биде вредно искуство во текот на летото за семејствата.

Про Совет: За време на сезона, Амазон нуди програма наречена CamperForce. Размислете за работа со Amazon за бесплатно паркирање со RV и еднаш во доживотно искуство.

Што да сторите кога не можете да најдете бесплатен RV паркинг

Ако не можете да најдете бесплатен RV паркинг, можете да добиете попусти за резервација на патувања однапред и за определени временски периоди.

Колку подолго плаќате за RV паркинг место, толку подобро попустот добивате со текот на времето за тоа. Значи, ако планирате одмор три месеци од сега, и ќе резервирате назад-до-назад викенди во период од шест недели, ќе добиете повеќе од веројатно добиете попуст од кампот или RV паркот што ќе го резервирате на .

Ви покажавме пет места за паркирање на вашиот Р.В. Додека тие се бесплатни, тие се краткорочни. Ако барате нешто за подолг обид, ќе мора да работите за бесплатен паркинг со RV.

Постојат RVers таму кои никогаш не плаќаат за RV паркинг. Потребно е сочувство за да се постигне тоа ниво на посветеност, но речиси станува игра. Ако сте подготвени да ја играат бесплатната RV паркинг игра, со среќа!