Водата во Homestead

Изграден на местото на поранешната фабрика за челик Homestead, The Waterfront во Homestead обезбедува 260 хектари шопинг, забава и јадење. Овој скапи шопинг комплекс е еден од "кул" места во Питсбург, со одличен амбиент и акција по должината на Питсбург реките.

Локација:

Се наоѓа по должината на реката Monongahela само преку Homestead Hi-Level мост, во Waterfront Drive и Bridge Street во Homestead, Па

Огромните тули за оџаци, единствениот остаток од поранешната фабрика за челик, го олеснуваат откривањето.

Водата во Homestead
660 Е. Waterfront Drive
Homestead, Пенсилванија
412 476-8889

Тип:

Отворен трговски и забавен комплекс

Јавен превоз:

Управата за пристаниште во Питсбург нуди автобуски превоз до Waterfront во Homestead на неколку различни правци, вклучувајќи и некои од Оукланд и центарот на градот.

Часови:


Понеделник - сабота, 10:00 - 21:30
Недела, 11:00 - 18:00
Плус, продолжени часови за време на празниците шопинг сезона.

Продавници:

Трговскиот комплекс Waterfont располага со мешавина на продавници од подрумот Filene's до Barnes & Noble до Abercrombie и Fitch. Има дури и старомоден селски плоштад опкружен со продавници со висока резолуција.

Ресторани:

Полнење по ваш избор на многу убави ресторани, од секојдневен до фино јадење. Некои од омилените ресторани во дворот вклучуваат рибниот пазар на Мичел, Браво! Cucina Italiana, Pizzeria Uno, Rock Bottom пиварница и Дејв и Бастер.

Водата е исто така во близина на Оукленд, Шадисајд и други ресторани во Ист Енд.

Loews Cineplex Waterfront Theater:

За разгалено филмско искуство, Лоус театарот на водата е опремен со седишта на стадионот, најсовремена акустика и најнови филмови. Резервирајте ги седиштата однапред и вечерате таму.

Повеќе Забава:

Ако сакате да комбинирате храна и забава, пробајте го Improv Comedy Club или Dave & Buster.

Веб-страница:

Водата во Homestead