Посетете над 4.000 животни во зоолошката градина Бронкс

Со 265 хектари диви животни живеалишта и атракции, зоолошката градина Бронкс е предводник на збирката на диви животни за заштита на дивиот свет. Големината на зоолошката градина Бронкс и впечатливите експонати прават да биде невозможно да се види сè во една посета, но тоа е прекрасна дестинација за љубителите на животните во Њујорк и изненадувачки лесно да се дојде до експресен автобус од Менхетен.

Топ совети

За зоолошката градина Бронкс

Како водечки центар за диви животни на Друштвото за заштита на дивиот свет (WCS), зоолошката градина Бронкс е навистина импресивно место за посета. Во текот на 265 хектари експонати и диви животни живеалишта, посетителите ќе бидат задоволни да видат дека Бронкс зоолошката градина е чиста и добро одржувана и дека животните се добро згрижени. WCS се стреми да се едуцира, а посетителите на зоолошката градина Бронкс ќе ги пронајдат изложбите информативни и ангажирани.

Дури и повеќето енергетски посетители ќе го најдат еден ден во зоолошката градина Бронкс исцрпувачки - има само толку многу експонати за да се види и толку многу земјата за покривање.

Поминете некое време на Интернет-страницата на Бронкс зоолошката градина или со мапа кога ќе пристигнете во зоолошката градина за да ја планирате вашата посета. Семејствата кои ја посетуваат зоолошката градина може да откријат дека дури и децата на кои вообичаено не им е потребен шетач може да уживаат во одморот од одење, па можеби ќе сакате да размислите за изнајмување шетач во зоолошката градина.

Бидете свесни дека постојат неколку експонати и атракции кои не се вклучени во редовните трошоци за прием, вклучувајќи ги и детската зоолошка градина, караулата за бубачки, градината на пеперутки, камилите, шатлот зоолошката градина и шумата Конго Горила.

Повеќето од нив се вклучени (освен камините) ако го одберете "Total Experience Ticket" за дополнителни 8-14 долари по лице.

Ако сте во посета на зоолошката градина на ладно или дождлив ден, можеби ќе сакате да разгледате некои од одличните затворени експонати и атракции на зоолошката градина Бронкс, Карауселата за бубачки, Градината на пеперутки, куќата на мајмуните, куќата на глувчето, Расел Б. Aitken морна птици колонија и водни птици, светот на птици и JungleWorld.

Сите основи

Доаѓање до зоолошката градина Бронкс

Официјален веб-сајт: www.bronxzoo.com

Зоолошката градина Прием:

Бронкс зоолошката градина часови: