Ноќ на вештерките во Сент Луис: Наука Spooktacular

Лигав, висока летачка авантура за целото семејство

Родителите и децата во Сент Луис имаат многу забавни опции за прослава на Ноќта на вештерките. Еден настан кој нуди одлично време за деца од сите возрасти е Наука Spooktacular во Сент Луис наука центар . Прославата вклучува практични експерименти, плашливи демонстрации и многу повеќе.

Датум, време и прием

Годинашното научно спојување е во четврток, 27 октомври 2016 година, од 17:00 до 20:00. Приемот и паркирањето се бесплатни, но за некои настани постои номинална такса.

Други настани се бесплатни, но бараат билети поради ограничен простор. Сите се поканети да се облечат во костум, но не се дозволени маски за оние 12 и постари години.

Определување на настанот

Научни демонстрации : Дознајте се за плашлив дел од науката за време на овие бесплатни Неверојатни научни демонтации во центарот на сцената на пониско ниво. Во 5:30 часот, тоа е гаден хемија и во 18:30 часот, науката е "Goes Splat". Не се потребни билети.

Крилја над водата: Види живи бувови од Светилиштето за птици на светот и да научите повеќе за овие суштества на ноќта. Демонстрациите се во 18 часот и 19 часот, во Јужна сала на првиот кат. Приемот е бесплатен, но ќе ви треба билет од благајната за да присуствувате.

Планетариум покажува: Планетариумот е домаќин на две ѕвездички прикази за време на научниот спор. Изложбите ќе се фокусираат на небото на Ноќта на вештерките. Тие се во 18 часот и 19 часот. Приемот е 4 долари за општата јавност и се бесплатни за членовите.

Билетите ќе бидат достапни на благајните.

Омнимакс театар: Погледнете прикажување на класичен филм за Ноќта на вештерките на џиновскиот екран на театарот Омнимакс. Предвидувањата се во 5 часот и 7 часот. Приемот е бесплатен, но ќе ви биде потребен комплетен билет за да влезете.

Haunted Science Lab: За вистинско практично искуство, обидете се со една од прогонуваните научни лабораториски сесии во 17:30 часот, 6:30 или 7:30 часот. Ќе експериментирате со полимери за да создадете атмосфера на Ноќта на вештерките.

Исто така, учат како да направат лажни рани и да гледаат џек-о-фенер. Приемот е 5 долари за широката јавност и е слободен за членовите.

Други забавни активности на Science Spooktacular вклучуваат правење на сопствени маски за Ноќта на вештерките, мешање на хемиски напивки, создавање на анимиран филм за Ноќта на вештерките и совети за учење за гроздобер шминка. Кога ќе бидете гладни, The Loft ќе им служи на пуканки, бонбони, мама кучиња, топло чоколадо и бонбони пченка плови. За повеќе информации за овогодинешниот научен спој, видете ја веб-страницата на Научниот центар.