Мустангот Spooktacular Ноќта на вештерките карневал и фестивал

Накратко:

Од гаден и крик-поттикнување на семејно-ориентирани активности, метрото во Оклахома Сити има голем број на одлични настани за Ноќта на вештерките . Еден од нив е само по патот во Мустангот. Помеѓу 4.000 и 6.000 посетители уживаат во годишниот карневал и фестивал на Нова Година Мустанг. Настанот се одржа на повеќе локации во текот на годините од нејзиното создавање од страна на Стопанската комора на Мустанг, Киванас и локалните бизниси.

Денес, Spooktacular е организиран од страна на Одделот за паркови и рекреација во градот. Наменети за деца 11 и под, вклучуваат игри, фаќање зоолошката градина, воз вози, прогонувана куќа, inflatables, производители на храна и многу повеќе.

Приемот е апсолутно бесплатен, како што се сите игри и активности, но посетителите се бара да донесат конзервирана храна или кутија за Kiwanis Food Bank. Децата се охрабруваат да носат костими, но организаторите советуваат соодветно да се облекуваат за настан на отворено.

2017 Датум и време:

На 2017 Мустангот Spooktacular се одвива 28 октомври од 5-8 часот

Локација и насоки:

Spooktacular е во Mustang Town Centre, или поточно само надвор од неа во Wild Horse Park, кој се наоѓа на 1201 North Mustang Road.

Од Оклахома Сити, се I-40 запад и излез на југ на автопат 4 (Егзит 138). Автопатот 4 е Мустанг патот и паркот е на западната страна на патот околу 5 милји јужно од I-40.

Настани и активности:

Во прилог на зоолошката градина и опседната куќа, Spooktacular карактеристики:

Спонзори и контакт:

Во спонзорот се споменуваат Оринџ лист, Банкарство за трговија, Академија за танцови уметности, Камерен камен банка, ОЕМА, Прва Народната банка и Доверба, Тинкер Сојузна Кредитна Унија, Вестпоинте, Штобургар, Управата за управување со животната средина во Оклахома, Мустангот Тајмс и Мустангот Вести.

За повеќе информации за настан, контактирајте го одделот за паркови и рекреација на Мустанг (405) 376-3411