Културни совети за водење бизнис во Англија

Топ културни совети за службено патување во Англија

Пред неколку години живеев во Англија шест месеци. Тоа беше извонредно искуство, и сакам да се вратам и да ја посетам кога можам. Со бизнис-центри од светска класа како Лондон, не е ни чудо што многу деловни патници завршуваат кон Англија.

За да им помогнам на деловните патници да избегнуваат културни проблеми при патување, разговарав со експертот за култура, Гејл Памун. Г-ѓа Цамтон е автор на најпродаваната книга, Кажи сè на сешто, насекаде: 5 клучеви за успешна меѓукултурна комуникација.

Г-ѓа Cotton е исто така истакнат главен говорник и меѓународно признаен орган за меѓукултурна комуникација. Таа е претседател на "Кругови на извонредност". Г-ѓа Памун е прикажана на многу телевизиски програми, вклучувајќи ги: NBC News, PBS, Good Morning America, PM Magazine, PMS Northwest и Pacific Report. За повеќе информации за г-ѓа Памун, посетете ја страницата www.GayleCotton.com. Г-ѓа Памун беше среќна да споделува совети со читателите на About.com за да им помогне на бизнис патниците да ги избегнат потенцијалните културни проблеми при патување во Англија.

Кои совети имате за деловните патници што патуваат во Англија?

Што е важно да се знае за процесот на донесување одлуки?

Совети за жени?

Какви совети за гестови?

Кои се некои добри предлози за теми од разговор?

Кои се некои теми од разговорот за да се избегне?