Како да добиете SunPass

Уморни од чекање во ред на патарина кабини во Даде Каунти? Вие не сте сами! Можете, исто така, може да добие SunPass и да летате низ брзата лента на автопатот Делфин, Флорида Турпик и други тесни грла. Ќе заштедите пари за подигнување! SunPass корисниците всушност плаќаат помалку за патарини од оние кои ја добиваат "привилегијата" на чекање во ред!

Ниво на тешкотија: Лесно

Потребно време: 30 минути

Еве како

  1. Одлучи каде ќе одиш за да го добиеш вашето сонце. Ако можете да почекате, можете да го купите онлајн на http://www.sunpass.com/. Можете исто така да пошта со цел еден со повик 1-888-TOLL-FLA.
  1. Ако не можете да почекате и да ви треба веднаш, можете да купите SunPass во било кој сервисен центар лоциран во Флорида.
  2. Ако сакате некој пред да стасате во Turnpike, можете да купите еден во било која Флорида CVS или Publix продавница.
  3. Ако сте го купиле SunPass на малопродажна локација, ќе треба да го активирате пред употреба на https://www.sunpasssecure.com/retail_account_agreement.cfm.

Совети:

  1. Корисниците на SunPass добиваат отстапки за патарина! Проверете ги најновите понуди за откажување.
  2. Запомнете да го надополнувате вашиот SunPass за да избегнете истекување пари на патажи и да ризикувате парична казна. Можете да поставите автоматско дополнување за вашата сметка ако сакате.