Запознавање со Ballantyne

Шарлот е град со различни населби,

Соседството Ballantyne на Шарлот седи на копно што порано беше лов на лов на Морисон. Развојот од 2000 хектари е практично град за себе. Во рамките на нејзините граници се корпоративен парк од 535 хектари, кој вклучува канцеларија згради, хотел одморалиште, 18-дупка, дневен надомест голф и Дана Радер школа за голф.

Како да се стигне до Ballantyne:
Областа Ballantyne се однесува на областа Јужна Шарлот која се наоѓа надвор од 485-циклус меѓу Rea Rd.

на исток и Пиневил на запад. Од Uptown можете да го превземете I-77 South до 485 Outer Loop и да го појдете на патот Џонстон (521) за да излезете на југ за да го погодите срцето на областа Ballantyne.

Живее во Балантине:
Цените на куќите во Ballantyne, која е дел од локацијата за недвижнини на Шарлот 5, се движат од 150.000 до 1 милион долари, а многу заедници се наменети за цена од 300.000 до 500.000 долари. Ова е една од поскапите области во Шарлот во која живееме.

Некои од позначајните поделби во рамките на Ballantyne вклучуваат: Алисон Парк, Амберлеј, Клуб на Ballantyne, Ballantyne Meadows, Bridgehampton, Carlyle, Единбург, Highgrove, Кенилворт, Кингсли, Кингстон Форест, Ленсфорд, Мичел Глен, Кенсингтон во Баллантин, Провиденс Поинте, Провиденс Запад, Саутхемптон комонс, Стонебрар, Торнхил, Лозје, Вестон Глен и Винџери Естейтс.

Јадење во Ballantyne:
Ballantyne брзо станува домаќин на некои од најубавите ресторани во Шарлот, со ресторани дизајнирани да се вклопат само за секоја прилика и вкус.

Референци во Ballantyne:

Шопинг и Ballantyne одат рака под рака, и Ballantyne село е еден од најпопуларните места за купување во областа.

Посета на Ballantyne:
Балсантинскиот одморалиште и бањата е одлично повлекување или за бегство во градот или за уживање надвор од градот посетител, и има многу убаво сместување за посета на пријатели и семејство или деловни соработници ако сакате да бидете сигурни дека тие се згрижени . Нема да најдете голем дел од поубаво место во градот Шарлот.